Aláírási ceremónia

Az elmúlt hónapokban sikerült végleges formába önteni azt a sportszakmai megállapodást, melynek köszönhetően a jövő évtől iskolánk együttműködik  az Illés Béla Labdarúgó Akadémiával ,  a Szombathelyi Haladás Kft-vel és a Lurkó UFC-vel.

DSC_0197

A képen: Tóth Miklós, Illés  Béla, Fokiné Rácz Ilona és Gáspár Kálmán.

A szerződő felek kifejezik azon kölcsönös szándékukat, miszerint a rendelkezésükre álló eszközökkel elő kívánják mozdítani a magyar gyermekek testi és lelki fejlődését, a labdarúgás utánpótlásának a színvonalas képzését, fejlődését.

Mint már korábban beszámoltunk róla a 2015-2016-os tanévtől iskolánkban első osztálytól felmenő rendszerben kiemelt sportcsoportos oktatás kezdődik. Az első 2 évben az általános labdaügyességi oktatáson lesz a hangsúly majd ezt követően a labdarúgás, a kosárlabda és az asztalitenisz alapjaival ismerkedhetnek meg a legügyesebbek és a későbbiekben a szerződött sportklubokban is edzhetnek.

A sportegyesületek  az Iskola sportcsoportjaihoz szakmai segítséget nyújtanak, edzőik segítik az Iskola testnevelő pedagógusait szakmai anyagokkal, szakmai tanácsokkal, edzések vezetésével. Az Iskola tehetséges labdarúgóit  leigazolják és rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítanak a számukra. A megvalósuló együttműködés sportszakmai hátterét folyamatosan biztosítják, ennek keretében  mezeket ajándékoznak, az iskolát labdákkal, hálókkal, egyéb szükséges sporteszközökkel támogatják. Az Iskola testnevelőit szakmai továbbképzéseikre is meghívják. A rendelkezésére álló szakmai anyagokat az Iskola számára átadják. Az egyesületek és az Iskola igyekeznek a jövőben a sporttémájú pályázati lehetőségeket közösen kihasználni.

sportok

Már megszáradt a tinta azon a 2 szerződésen is, melyeket hasonló tartalommal a közelmúltban kötöttünk a Szombathelyi Asztalitenisz Körrel és a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiával.

Mindannyian abban reménykedünk, hogy ezeknek az együttműködéseknek köszönhetően is egyre sikeresebbek leszünk a tanulók egészséges életre nevelése területén és sikerül majd a későbbiekben az élsport számára is tehetségeket felfedeznünk.

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.