Bercsényi & H-Multimédia Regionális Informatika Verseny 2013

DSC_0028

Az elmúlt 10 évben 2 nagy pályázat segítségével modernizáltuk iskolánk számítógép parkját. Bevezettük első évfolyamtól az informatika oktatását, amely felső tagozaton emelt óraszámmal folytatódik csoportbontásban. Az iskolánkban tanító öt informatika tanár lelkesedésének köszönhetően 2007-ben indítottuk útjára nagy reményekkel a Bercsényi & H-Multimédia informatika versenyt. Az első néhány városi vetélkedő, hamar megyei, majd regionális versennyé nőtte ki magát. A tavalyi vetélkedő befejezésekor, úgy búcsúztam a résztvevőktől, hogy „jövőre találkozzunk ugyanitt, még nagyobb körben!”.  Nagyon örülünk annak, hogy az érdeklődés tovább nőtt, idén már 17 iskola jelentkezett versenyünkre a régió 4 megyéjéből (Győr – Moson – Sopron megye, Somogy megye, Vas megye, Zala megye). Iskolánk a sportszerűség szabályait betartva nem indul a versenyen.
Vetélkedőnk különlegessége, hogy meghívásos jellegű, nem előzi meg iskolai selejtező, hanem a tanárok választják ki iskolájukban azt a 2-2 tanulót akiket az informatika területén a legtehetségesebbnek tartanak. Így már arra is nagyon büszkék lehetnek a versenyzők, hogy ők képviselhetik intézményüket. Az idei immár 7. versenyt május 15-én tartottuk meg iskolánkban. A következő képen az eddigi plakátjaink láthatók.

7plakatunk

A versenyünk fő jellemzői:
• Ingyenes vetélkedő – 2 fős csapatok (7-8. osztályosok) versenye.
• A 34 kérdésből álló elméleti tesztet egyedül írják, a gyakorlati feladatokat viszont együtt oldják meg a csapattagok (témák: informatika történet, informatika elmélet, Windows 7 operációs rendszer, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció).

DSC_0031

DSC_0035

• A felnőtteknek digitális napló bemutatót szerveztünk és tapasztalatcserét.

• Előzetes feladatként vetélkedőnk jövő évi plakátját tervezték meg a versenyzők. A gyerekek  plakátterveiből kiállítást is rendeztünk, a következő 2 képen ez látható.

 

DSC_0055

DSC_0054

A plakáttervező verseny győztese a felkészítő informatika tanárok és a zsűri véleménye szerint:

Gáspár Kata Deák téri Általános Iskola – Sopron. Ez az alkotás lesz a jövő évi versenyünk plakátja!

Deák_Sopron_Gáspár-Kata

A versenyzők közönség díját nyerte: Nemes Áron Paragvári utcai Általános Iskola – Szombathely.

Paragvári_Szombathely_Nemes-Áron

• A szponzorainknak köszönhetően 100 000 Ft értékű vásárlási utalványt, valamint hardver eszközöket, szakkönyveket, videó játékokat, informatikai témájú magazinokat kapnak a nyertesek, de senki sem megy haza üres kézzel.

DSC_0259

Az eredményhirdetésen csak az első 10 helyezettet ismertetjük, nem szeretnénk ha bárki is rossz szájízzel menne haza. Végül itt látható a végeredmény:

végeredmény

Gratulálunk a győzteseknek Kövesdi Dórának és Magyarics Norbertnek valamint  felkészítő tanáruknak Bodnárné Németh Katalinnak akik a szombathelyi Neumann János Általános Iskolából érkeztek!

DSC_0310

Jövőre találkozzunk ugyanitt!!