Cetelem Zöldsuli pályázat: “A ruhák második élete”. Szavazzatok ránk ha tetszik!

DSC_0687

A Magyar Cetelem Bank az idén hetedik alkalommal hirdette meg az általános iskolás gyerekek környezettudatos, felelős gondolkodásának erősítése jegyében a Cetelem Zöldsuli Program pályázatot. Idén a ruhák újrahasznosításának tematikáját helyezték előtérbe, hiszen a könnyűipar ökológiai lábnyoma megdöbbentő méreteket kezdett ölteni az elmúlt évtizedekben. Évente több tonna felesleges ruha gyűlik össze. 2017-ben ezért arra kívánták  felhívni a figyelmet az iskolás gyermekek alkotásain keresztül, hogy az elsődleges rendeltetésüket elveszített ruhák nem a szemétbe valók, és egy kis odafigyeléssel, kreativitással sokat tehetünk azért, hogy bolygónk még tovább élhető maradhasson.

A pályázók közül összesen harmincan nyernek egyenként 150 000 forint értékű támogatást, amelyet erdei iskolai táborozás finanszírozására használhatnak fel. A nyertesek a legtöbb szavazatot kapó 15 osztály és a szakmai zsűri által kiválasztott 15 osztály lesznek.

Iskolánkból az 5.a osztály részt vesz a pályázaton, kérjük, hogy támogassák őket egy szavazattal!

A megunhatatlan farmer – ez lehetne osztályunk mottója, hiszen a régi, már nem használt farmerjeinkből készítettünk valami mást. Anyukák segítségével csoportokban dolgoztunk. Az egyik csoport a nadrág szárakból kulacstartókat készített, míg páran a nadrág szélesebb részeiből párnákat varrtak. A lányok egy része farmer karkötőket gyártott. Egy csoport a maradék anyagokat csíkokra vágta, ezeket ragasztották fel a többiek egy képpé René Magritte: The Seducer c. műve alapján.

IMG_4278

Sokat dolgoztunk, de nagyon jól éreztük magunkat ezen a délutánon. Kérjük, szavazzanak ránk! 5.a”

A link: http://www.cetelemzoldsuli.hu/szavazas Ezen belül: – Vas megyeSzombathelyBercsényi iskola – 5a

Mindössze 2-3 percig tart a szavazás, mindenki csak egy szavazatot adhat le.Minden egyes szavazat számít és megadja az esélyt, hogy a sok befektetett munka meghozza a gyümölcsét.

Nézzétek meg a képet élőben is a 19-es teremben! Szavazhat természetesen anyu, apu, tesó, rokonok, a házmester és mindenki más is akinek elnyerte a tetszését az alkotásunk.

Köszönjük előre is!