Egészségnapok

November végén ismét megrendeztük a már hagyományosnak számító egészségnapokat. A kicsik a védőnőktől tanulhattak sok hasznos tudnivalót a fogápolással, tisztálkodással, táplálkozással kapcsolatban.

IMG_0099

Szép rajzok is készültek ezekben a témákban. Az 5. és 6. osztályosok csapatai táplálkozási vetélkedőn mérték össze tudásukat és kreativitásukat.  A 7. osztályos gyerekek a drogokkal kapcsolatos tudnivalókról és veszélyekről hallottak előadást. Iskolánk legidősebb tanulói az alkohol káros hatásaival, a túlzott alkohol fogyasztás veszélyeivel foglalkoztak. Ennyi „tudomány” mellett finom ételek és italok elkészítésére is maradt idő: az osztályok az osztályfőnökükkel együtt sütöttek – főztek.

IMG_0205

A gyerekek körében az egyik legnépszerűbb program az volt, amikor aprópénzüket az „Egészségbüfében” költhették el. Percek alatt fogytak el az egészséges finomságok.

IMG_0126

A programok zárásaként sportoltunk, a felsősök csapatversenyben mérték össze ügyességüket: többek közt célba dobtak és rúgtak, kötelet másztak, távolt ugrottak. A kicsik akadálypályákon haladtak végig, kerülve a versenyzést, az együtt mozgás öröméért. Sérült tanulóink is jól érezték magukat a számukra rendezett játékos sport délutánon. A projekt résztvevőinek a gyerekek nevében köszönöm a sok segítséget. Külön köszönöm Pethő Ramóna és Ruttkai Vera védőnőknek, Varga Tamás kollégának, a RÉV munkatársainak a foglalkozásokat!

Egészségünkre!

Szendrőiné Sipos Éva

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.