Güssingi kirándulás

Október 5-én iskolánk 40 tanulója Eszti néni, Ildikó néni, Edit néni és Erika néni vezetésével Ausztriában országismereti kiránduláson vett részt.
Güssingben megnéztük a „Szombat esti láz „című musicalt. A német nyelvű előadás az angol nyelven megszólaló dalokkal és a fergeteges tánccal mindenkit lenyűgözött. A trapéz nadrágos szereplők és a Bee Gees számok visszaröpítettek minket az 1970-es évek disco világába.
A színház után mindenki kedvére nézelődhetett és vásárolhatott a közelben lévő üzletekben. Ezt követően egy húsz perces sétával feljutottunk a güssingi várhoz, ami egy vulkáni kúpon magasodik, így nem csoda, hogy sem a tatárok, sem a törökök nem tudták bevenni. Innét a magasból ragyogó napsütésben élveztük az elénk táruló panorámát.
Útban hazafelé Bildeinben álltunk meg. Az egykori osztrák-magyar határon létesítettek itt egy „Határ-élményparkot”. Az idő rövidsége miatt az 5 km-es távnak csak egy szakaszát jártuk be. Bolyongtunk, de kitaláltunk a labirintusból, majd próbára tettük ügyességünket a különböző mászó helyeken.
Az élményszerzésen túl ezen a kiránduláson is megtapasztalhattuk az idegen nyelvek tanulásának fontosságát.

Simonné Erika némettanár