Hazánk legjobb elsősegélynyújtói közt vagyunk!

Iskolánk elsősegélynyújtó szakkörösei közül a legbátrabbak évről – évre megmérettetik magukat versenyeken. Így volt ez a tavalyi évben is. A Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű versenyének területi fordulóját iskolánk csapata megnyerte, majd a megyei fordulóról is győztesként jöttünk haza. Így minket ért a megtiszteltetés, hogy képviselhetjük Vas megye elsősegélynyújtóit a gyermek kategóriában az országos döntőn.

„A 48. Országos Elsősegélynyújtó Verseny 2019-ben Zalaegerszegen került megrendezésre. Idén, az előző évhez hasonlóan, a szakmai zsűri helyezések helyett minősítésekkel jutalmazta az 52 versenyző csapatot.

Szeptember 14-én 300 elsősegélynyújtó mérte össze tudását.

A város több pontján találkozhattak a járókelők vöröskeresztes zászlókkal és orvosi ládákkal vonuló versenyzőkkel, akik a legkülönfélébb helyzetekben látták el a szakképzett imitátorokat. Idén összesen 52 csapat indult a versenyen. Mellettük további 4 vendégcsapat teljesítette a 20 állomásból álló, csaknem 9 kilométeres körpályát. A versenyző csapatok három korcsoportban indultak: 17 felnőtt, 20 ifjúsági és további 20 gyermek csapat volt a nevezők között.

Rollerbaleset következtében kiszabadult óriáspók, újraélesztés egy forgalmas bevásárlóközpontban, vagy egy olajfúrón történt robbanás sérültjeinek ellátása képezték több egyéb között a versenyfeladatokban megoldandó kihívásokat. Összesen 7 különböző technikai kárhelyszínen bizonyíthatták elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevők. Az egyik leglátványosabb helyszín a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum területén volt, ahol további kihívást okozott, hogy a csapatok egyszerre voltak jelen a terepen.

Az Országos Mentőszolgálat szakembereiből és további szakértőkből álló 84 fős zsűri, a verseny ideje alatt végig több szempont alapján értékelte az elsősegélynyújtók felkészültségét. Az esemény lebonyolításában több mint 200 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes vett részt, akik a baleseti helyzeteket 81 imitátor közreműködésével valósították meg. A verseny eredményeit szeptember 14-én este a zalaegerszegi Art Moziban hirdették ki, egy nagyszabású záróünnepség keretein belül.

Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny alkalmával, a versenyzők az emberek közé vihetik a tudásukat és példát adhatnak a járókelőknek arról, hogy bárkiből válhat hős ”(részlet a Magyar Vöröskereszt beszámolójából).

 

Tanulóink a versenyen EZÜST MINŐSÍTÉST szereztek és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megye csapatai után negyedikként vehették át okleveleiket és a verseny serlegét.

Az előző tanév igazi megkoronázása volt ez a verseny, mindannyian sok tapasztalattal és élményekkel gazdagodva tértünk haza.

A csapat tagjai: Teket Dóra 7.a – csapatkapitány, Grebenár Fanni 8.a, Viszked Petra 8.a, Ódor Nóra 9.d, Varga Natasa 9.a.

 

Gratulálok, jó ilyen gyerekekkel együtt dolgozni!

Szendrőiné Sipos Éva, felkészítő

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.