Egy este a jótékonyság jegyében!

2019. április 10-én este teljesen megtelt a Bartók terem nézőtere. A vendégek egy jótékonysági estre érkeztek, melynek célja iskolánk alapítványának támogatása volt. A Mozdulj Alapítvány a befolyt összegből egy játszóteret szeretne építeni iskolánk udvarán.

Sok színes programmal készültünk, a műsorszámok különlegességét az adta, hogy előadóik valamilyen szállal kötődnek iskolánkhoz. Diákjaink voltak, vagy jelenleg is itt tanulnak, vagy szüleik révén voltak bejáratosak a Bercsényibe. Az esten a házigazda szerepét Németh Eszter egykori diákunk és Tipold Benjamin 8. a osztályos tanulónk töltötték be.

Elsőként Eszter Beke intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében a szeretet, az összefogás fontosságáról és a szabad játék személyiségformáló szerepéről osztotta meg gondolatait.

Az intézményvezető után Sátory Károly önkormányzati képviselő méltatta az intézményben folyó magas színvonalú szakmai munkát és személyes támogatásáról is biztosított bennünket.

Az est sikeréhez hozzájárultak a Westside TSE Szombathely táncosai, Borbás Liza 3. a osztályos tanulónk, a 2. b osztály táncos lábú boszorkányai és ördögei, Erdélyi Rolika 1. b osztályos kisdiákunk, ír tánccsoportunk, Bors Ivett 2. a osztályos, Teket Dóra 6. a osztályos diákok, a Tse Lorigo Táncsport Egyesület valamint Julia Nagy kolléganőnk és párja Szalai Máté.
Az est záróműsorszámaként fellépett a Madách Színház két művésze álltak a jó ügy mellé Foki Veronika és Tamás Hompok.

A támogatói és belépőjegyek mellett szponzoroktól is érkeztek felajánlások: főszponzorunk az OTP Bank Nyrt. volt, rajtuk kívül a MAM-Hungária Kft., a GEO 2005 Kft., Savaria Lions Club és a Pöttyös Masni Design Shop álltak a jó ügy mellé.

Az est végén Pölöskei-Szovák Gertrúd a Mozdulj Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a széleskörű összefogásnak köszönhetően 1.150.000 Ft gyűlt össze eddig a játszótérre.

A gyűjtésnek még nincs vége, mert Büki Péter egykori diákunk felajánlásaként két barcelona mez kerül árverezésre. Az egyiket Andrés Ienesta, a másokat Hanga Ádám írta alá. Az árverés részleteiről később tájékoztatjuk Önöket!