Jutalomkirándulás Budapestre

Októberben a természettudományos tantárgyak tehetséggondozó műhelyeinek tanulói jutalmul Budapestre utaztak Nagy Marika néni és Nagy Gabi néni kíséretében. A vonat érkezése után felültünk a szuper 4-es metróra és a Nemzeti Múzeumban több kiállítás között megtekintettük a Magyar tudósokról, feltalálókról szóló interaktív kiállítást. Ezután megnéztük a koronázási palástot is, melyet klímatizált teremben őriznek.

SAM_4631
Második programunk a Leonardo kiállítás volt, melynek helyszínét szintén metróval közelítettük meg. A metrózás nagy élmény volt számunkra, a meredek mozgólépcsőn viszont néhányunknak inába szállt a bátorsága.

SAM_4683
A reneszánsz polihisztor eredeti rajzai alapján keltette életre Berkovits Imre és Nagy Zsolt azokat a szerkezeteket, melyek a művész életében nem valósulhattak meg. A korszakalkotó ötleteket Leonardo által javasolt anyagból állították elő makettezést és sok-sok kísérletezést követően. Két éven át tartó kitartó munka után állt össze a tárlat: a mechanikus szerkezeteket interaktív kiállításon mutatták be.

SAM_4656
Nagyon jól éreztük magunkat, sok érdekes dolgot láttunk, ismereteink gyarapodtak.  Köszönjük az iskolának, hogy lehetőséget biztosított erre.

Takács Enikő és Pék Alexandra 8.c