Kettős ünnep a Bercsényiben

-„Kétszeresen is okunk van az örömre!”  – akár így is kezdhette volna köszöntőjét és üdvözlő szavait tegnap délután Fokiné Rácz Ilona, a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgatónője.

Az egyik, hogy az iskola elnyerte a „Minősített Referenciaintézmény” címet. Az ezt tanúsító tábla szerint: Befogadó pedagógiai gyakorlat/integrációs pedagógiai program alkalmazásában mintaadó intézmény, feladat-ellátási hely.

DSC_0002

A minősítés annak a 10 éves integrációs nevelő – oktató munkának köszönhető, mely a „bercsényis” lét ma már meghatározó eleme, nem csak a nevelőtestület, de a gyermekek és szülők mindennapi iskolai tevékenységében.

A másik ünnepi mozzanat egy, a sérült tanulók részére kialakított pihenőszoba avatása volt. Több éves előkészítés, hathatós képviselői segítség kellett ahhoz, hogy a pedagógusok elképzelései alapján, elsősorban a napjaikat kerekesszékben töltő gyerekek örömére, az egykori történelem szertár átalakításával elkészülhessen ez a speciális helyiség.

DSC_0052

Itt nyílhat lehetőség egy kis aktív pihenésre, a sérült végtagok kezelésére, masszázsra, felfrissülésre. a szobában speciális pihenő- és masszázságy, zuhanyzó áll a gyermekek és segítőik rendelkezésére.

Az ünnepségen jelen volt dr. Prugberger Emil, a körzet korábbi, és Sátory Károly jelenlegi önkormányzati képviselő, akik sok segítséget nyújtottak a terv megvalósításáért.

Az ünnepi műsor, melyben az iskola jellegének megfelelően együtt szerepeltek sérült és ép tanulók, a vendségek számára is igazolta a Bercsényi Iskola által felvállalt feladatok létjogosultságát és szépségét.

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.