Kis Tudós Nap

Az idén első alkalommal rendeztük meg a „ Kis Tudós” napot iskolánkban. Ezen a délutánon két szekcióban, a természettudományi és a társadalomtudományi szekcióban vehettek részt a város iskoláinak és iskolánk tanulói a saját maguk által készített prezentációkkal. Célunk az volt, hogy egy-egy témát a diákok több tantárgy oldaláról is bemutassanak.

A  természettudományi szekcióban a Gotthárd Jenő Általános Iskola tanulói „a villámlás” témát dolgozták fel érdekes kísérletekkel tarkítva. A bercsényis diákok pedig „színesben látjuk a világot” című témát mutatták be a biológia, földrajz,kémia,fizika, tantárgyak ismeretének felhasználásával.

HPIM0704

A társadalmi szekcióban „Liszt Ferenc életét és korát” valamint „az Ígéret földje” című témát fejtették ki tanulóink az irodalom,történelem,művészettörténelem, zene segítségével.

A hallgatóság nagy érdeklődéssel figyelt a kis előadásokra,sok új ismerettel gyarapodtak, s játékos feladatokat oldottak meg az elhangzottakkal kapcsolatosan. Örömmel tapasztalhattuk hogy mennyi tehetséges diák vett részt ezen a napon, amit a jövőben hagyománnyá szeretnénk tenni iskolánkban minél több iskola bekapcsolódásával.

pic_0009

 

 

 

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.