KisTudós Nap iskolánkban

Harmadik alkalommal rendezte meg iskolánk a KisTudós Napot. A rendezvény célja volt, hogy diákok lehetőséget kapjanak kutatótevékenységük, előadói képességük, tájékozottságuk bemutatására. A város iskolái közül a Simon István és a Reguly iskola is képviseltette magát. A program bevezetőjeként Bercsényi Miklós korát idézték fel a jelmezekbe öltözött tanulók, akik köszöntötték a közönséget.

DSC_0085

Ezt követték két helyszínen a bemutató előadások. A természettudományi tantárgyak keretében fizikai és kémiai kísérleteket láthattak, előadásokat hallhattak az érdeklődők, melyeknek összefoglaló címe az Ellentétek vonzásában volt. Szó eset a szimbiózisról, a vízről, mint csodálatos anyagról, a sarkvidékekről, az oldatokról, Galileiről.

DSCN9712

A társadalomtudományi tantárgyak keretében többek között a II: világháborúról, a lovagkorról, a felfedezőkről színvonalas hangzottak el kiselőadások. A közönség körében ott voltak az osztályok 3 fős képviselői, akik az előadásokhoz kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Az ő munkájuk ugyanúgy értékelésre került, mint az előadóké.

DSC_0058

Különdíjakat kaptak azok a versenyzők, akikre a nézők a legtöbb szavazatot adták le. Nagyon érdekes és jó program volt, mely reméljük, hogy a következő tanévben is megrendezésre kerül.

DSC_0112