Category Archives: Egyéb

Olvasmányajánló a téli szünetre!

Az alábbi linken találjátok az ajánlót: http://ki.oszk.hu/gyerekirodalom/web/ajanlo.php A könyvek borítójára kattintva ismertetőt találtok! Olvassatok minden nap!

Posted in Egyéb | Leave a comment

Új könyveinkről ismertetőt olvashatsz a moly.hu-n!

Az alábbi linken találod: https://moly.hu/polcok/szombathelyi-bercsenyi-miklos-altalanos-iskola-konyvtara-ujdonsagok-karacsonyra

Posted in Egyéb | Leave a comment

Karácsony

A Jézuska már hozott ajándékot a könyvtárba! Új, érdekes regényekkel gazdagodtunk! A könyvek a jövő héttől már kölcsönözhetők! A téli szünetre válasszatok olvasnivalót! Jó szórakozást!

Posted in Egyéb | Leave a comment

Adventi mesedélután a könyvtárban

Az alsó tagozatos osztályoknak az elkövetkező napokban papírszínházi mesefelolvasást és kézműves foglalkozást kínál a könyvtár! A Császár új ruhája című Andersen mesét hallgathatják meg a 3-4. osztályosok és utána hófehér papírangyalkát készíthetnek!

Posted in Egyéb | Leave a comment

Új könyveink!

A könyvekről szóló ismertetéseket elolvashatod az alábbi linken: https://moly.hu/polcok/szombathelyi-bercsenyi-miklos-altalanos-iskola-konyvtara Várlak benneteket!

Posted in Egyéb | Leave a comment

100 éve született Szabó Magda

Az írónőre Abigél című művének felolvasásával emlékeztünk. Horn Mici teadélutánon látta vendégül a könyvtárban a  felsős tanulókat, akik kedvenc részletüket olvasták fel a műből! Felidéztük Szabó Magda életrajzát, főbb műveit és a filmadaptációból is megnéztünk egy rövid részletet!

Posted in Egyéb | Leave a comment

Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából őrjegyeket kaptunk!

  Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából a 3. B osztály tanulói könyvtári őrjegyeket készítettek Könyvtárunk számára.  Színes  kartonpapírból,  laminált kivitelben készültek el! Köszönjük az osztály segítségét!  

Posted in Egyéb | Leave a comment

“Mesés” napunk volt!

“Mesés” napunk volt szeptember 29-én! Reggel együtt örültünk a rajz és mesemondó verseny díjazottaival, mesekirálynőt koronáztunk! A rajzpályázaton az alábbi tanulók értek el helyezést: Egyéni rajzverseny I. helyezettek 1.a:  SAS REBEKA 2.a : SÁRKÖZI KÁROLY 3.b: DERDÁK ÉVA 4.b: CZIKA … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Magyar népmese napja

Hagyományainkhoz hűen szeptember 29-én idén is megünnepeljük a Magyar népmese napját. 2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Mese-várat avattunk!

Intézményünkben a  gyermekközpontú iskola megvalósítása első állomásához érkezett! Beke Eszter igazgatónő gyermekbarát közösségi tereket álmodott az iskolába, ennek részeként a könyvtárban megújult a mesesarok. Tegnap a nagyszünetben az igazgatónővel közösen lepleztük le a kíváncsi alsó tagozatos diákok előtt a mesepolcokat … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment