Új könyveink

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza. 3. kiad. Bp.: Pagony, 2015.

 

Csoda

Letehetetlenül vicces meseregény két lökött lóról – Csodáról, aki egyébként csodaokos, és Kószáról, aki kevésbé okos, ám annál több galibát tud okozni, és a lovak fantasztikus kalandjairól, hol Gödöllőn, hol a Közlekedési Múzeumban, hol a Marson.

Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában az örök párost teremti újra, akit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett.

Ezt a könyvet 6-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

Jeney Zoltán: Rév Fülöp – Balatóniai lovagregény. Bp.: Kolibri, 2012.

RevBalatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul. Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland…

Ezt a könyvet 11-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

 

Kertész Erzsi: Dalia ás Dália. Szentendre : Cerkabella, cop. 2014.

Dalia

Tanulságos és szívfacsaróan kacagtató, párválasztós lovagmese egészen kicsike, fiatalka és éltesebb hölgyeknek (meg uraknak). Ha egy VÁRÚRNŐ elég kitartóan könyököl az erkélyén, előbb-utóbb érkezik hozzá EGY LOVAG. De vajon ilyen lovagot képzelt el? Ha egy MAGÁNYOS IFJÚ HÖLGY nagyszabású estélyre indul, ott jó eséllyel találkozik ÁLMAI SZŐKE HERCEGÉVEL. De vajon nem hazudnak az álmai? Ha pedig egy NEMES LOVAG szonettet ír, azt biztosan elénekli egy SZÉP HÖLGYNEK. De vajon méltó az a hölgy a dicséretre? És ha egy hős lovag nagy bajba kerül, ŐT KI MENTI MEG? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ ez a modern lovagregény. De vajon megtalálja…?

Ezt a könyvet 10-15 éves gyerekek számára ajánljuk.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Minden vélemény számít!