A Népmese napján vendégünk volt Mátyás király és a Fekete sereg!

megnyito feketesereg2Szeptember 28-án egész napos programmal ünnepeltük a Népmese napját! Fanfárok hangjai szóltak, miközben  megjelent Mátyás király és két udvarhölgye, hogy részt vegyenek a rajz- és  mesemondó verseny díjkiosztásán! Az idei évben állatmesékhez és a Mátyás-év kapcsán Mátyás királyról szóló mesékhez kellett illusztrációkat készíteniük az alsó tagozatos diákoknak. A rajzpályázat nyertesei:

1-2. osztály

  1. Sass Rebeka 2.A 
  2. Kovács Alexa 1.A  
  3. Horváth Jázmin 1. A

3-4. osztály

  1. Szigeti Réka 4.A 
  2. Derdák Éva 4.B
  3. Wlassits Ivó 4.B

A rajzokból az aulában kiállítás nyílt!

A könyvtárban megtartott mesemondó versenyen összesen 15 kisdiák indult, 3 tagú zsűri bírálta el a produkciókat!

A mesemondó verseny győztese: Erdélyi Roland 1.B a Kismalac és a farkasok című mesével. Fantasztikus átéléssel előadott produkciója lenyűgözte a zsűrit!

Második Farkas Boglárka 1.A , a harmadik a 3. A Mátyás királyról szóló meséje (Koji Adrián, Sass Petra, Kosztolánczi Olívia, Hankó Máté, Obál Ákos). Valamennyi kisdiák oklevelet és mesekönyvet kapott jutalmul!

A győztes mesét nagy sikerrel mondta el Rolika ismét az egybegyűlteknek! A mesekirálynak járó koronát maga Mátyás király helyezte a fejére, 1 évig Ő lesz a Bercsényi Iskola mesekirálya!

mesekiraly

Majd a felség hétpróbára invitálta délután a gyereksereget, minden osztály hamuban sült pogácsát kapott útravalóul.

Az udvaron a Fekete sereg 3 vitéze tartott fegyverbemutatót! Köszönjük nekik, hogy ellátogattak iskolánkba!

A délutáni program táncházzal vette kezdetét, majd az osztályok forgószínpad szerűen végig látogatták a próbatételek színhelyeit: lovagi torna, találós kérdések, állathangok felismerése, népdalok, népmesék, állatokhoz kapcsolódó kvízek, szőlő préselés.

A délután folyamán a környező óvodákból is ellátogattak hozzánk a leendő kisiskolások! Miután Mátyás király és Beatrix királyné üdvözölte őket, bábokkal eljátszott népmesét hallgattak a könyvtárban, papírból cicát hajtogattak és népi játékokat játszottak a tanító nénikkel! Minden résztvevő jól szórakozott, emlékezetes nap volt! Itt a vége, fuss el véle…

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Minden vélemény számít!