Környezetvédelmi városi vetélkedőnk

A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában április 17-én, a Föld Napjához kapcsolódóan 12. alkalommal került megrendezésre a „Nem bántja a szemét a szemét? avagy A kék bolygó” vetélkedő.
Az idei kiemelt téma a műanyag:

Tájékozódj, élj műanyagok nélkül, tégy a túlfogyasztás, az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat!
Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ez ajándék a környezetnek, egészségednek.
Ez egy cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól.

A vetélkedőn általános iskolák felső tagozatos tanulói bizonyították környezettudatosságukat.

A verseny 2 fordulóban zajlott.

A zsűri odaítélte „Recycling Design” különdíjat, melyet a vetélkedő első fordulójára beküldött legkreatívabb hulladékból készült alkotás készítői és felkészítő tanáruk kapta. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. díját a Dési Huber István Általános Iskola csapata vehette át. Felkészítő tanáruk Fülöp Gábor.

A 2. forduló során elméleti és játékos ügyességi feladatok (Activity, PET- Bowling, Puzzle, Tapossa laposra, stb.) megoldásával mutathatták meg a diákok, hogy mennyit tudnak az alternatív energiákról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a környezetvédelemről.
A „Tudatos vásárlás” feladatnál a szervezők berendeztek egy kis „ABC”-t, ahol a pulton található cikkek közül ki kellett választani a helyes fogyasztói magatartásnak megfelelő árukat.

Az első helyezést orrhosszal a Dési Huber István Általános Iskola csapata nyerte el. Csapattagok: Galavits Mátyás, Idrányi Anna, Praefort Lili. Felkészítő tanáruk Fülöp Gábor.
A 2. helyezést a Paragvári Utcai Általános Iskola érte el. Csapattagok: Biró Napsugár, Böröcz Virág, Kassai Lili. Felkészítő tanár Szendrődiné Módli Ilona.
A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola csapata állhatott fel. Csapattagok: Barbalics Dóra, Heitler Anna, Mátyás Réka. Felkészítőjük Juhász Valéria.

Nagy Gabriella projektvezető

DSC_0462 DSC_4365 DSC_4366 DSC_4367 DSC_4384 DSC_4386 DSC_4388 sdr dig dig dav dav sdr dav dav sdr dav dav sdr sdr sdr

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.