Liszt Ferenc kiállítás

DSCN6200

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára kiállítást rendeztünk a zeneszerző életéből és munkásságából. Az anyaggyűjtést már hónapokkal előbb elkezdtük a diákok és a projektben résztvevő tanárokkal közösen.  Az összegyűlt anyagot tablókként rendszereztük.

Elsőként a XIX. századi Magyarország történelmi nagyjait mutattuk be, de helyet kaptak a tudomány, az irodalom és a művészet kiemelkedő magyarjai is. Fontosnak tartottuk, hogy a kiállítás bemutassa a gyermek Liszt Ferencet. Különösen nagy sikert arattak a zeneszerző gyermekkori csínytevései.  A régi Magyarország területét átölelő térkép, valamint a sok színes kép segítségével gondolatban végig követhettük a zeneszerző itthoni hangversenykörútjait. Az eredeti XIX. századi térképmásolaton pedig figyelemmel kísérhettük külföldi fellépéseinek helyszíneit. Az életrajzi kiállítást tanulóink által készített Liszt Ferenc portrék zárták.

DSCN6204

A kiállítás megtekintését követően tanulóink, a tablókból szerzett ismeretekből kérdéssor kitöltésével ellenőrizhették újonnan megszerzett ismereteiket. legügyesebbek az ünnepélyes diákgyűlésen jutalomban részesültek.

DSCN6207

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.