Magyar népmese napja

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Bercsényi Iskola, ahol immár évek óta megünneplik a Magyar népmese napját! Benedek Elek születésnapjára rajzverseny és mesemondó verseny hirdettetett meg. Rengeteg szebbnél szebb rajz érkezett, amelyek az aulában közszemlére tétettek!

A mesemondó versenyen első helyezést elért k kisdiákot hagyományteremtő céllal megkoronáztuk, egy évig viselheti a mesemondó király kitüntető címet!

DSCF7949

Reggel az ünnepi díszbe öltöztetett aulában két kislegény adta tudtára mindenkinek, hogy kezdetét veszi iskolánkban a népmese napja! Átadásra kerültek a rajz és mesemondó verseny helyezettjeinek a jól megérdemelt jutalmak.  Iskolánk könyvtáros nénije kedvenc gyermekkori meséjét : A Térdszéli Katicát mondta el a csillogó szemű kisdiákoknak, a mesekirállyá avatott tanuló pedig a Kis gömböcöt.

Délután minden osztály vándorbottal a kezében indul Meseország meghódítására. Vándortarisznyájukban térképpel és hamuban sült pogácsával vágtak neki a próbatételeknek! Métázás, kukoricavár építés, találós kérdések, csalafinta feladványok várták a gyerekeket!

DSCN0239

DSCN0245

DSCN0253

A folyosón Ludas Matyi Kacor királlyal karöltve beszélte meg a nap történéseit!

Élményekkel, mesékkel gazdagodva tért haza mindenki!  Ha a nap le nem nyugodott volna, az én mesém is tovább tartott volna! Itt a vége, fuss el véle!

A versenyeken helyezést elért tanulók névsora és további fotók az iskolai könyvtár weblapján tekinthetők meg!