Már tollaslabda is színesíti a gazdag sportválasztékot iskolánkban.

A Pillangó Tollaslabda Klub 2017 szeptemberében kezdte meg együttműködését a Szombathelyi Bercsényi Általános Iskolával, melynek keretén belül alsó és felső tagozatos gyerekeket kezdtek oktatni a tollaslabda sportra.
Többségében 3. és 4. osztályos gyerekek jelentkeztek a játékos sportfoglalkozásra. Ők minden héten heti egy alkalommal péntekenként 1,5 óra időtartamban ismerkedtek a tollaslabdázás szabályaival, technikai elemeivel, taktikájával.

Három hónap után eljutottak arra a tudásszintre, ahol már izgalmas mérkőzéseket tudtak egymással játszani. A fejlődésüket látva elhatároztuk, hogy benevezzük Őket a Tollaslabda Megyei Diákolimpia megyei döntőjére. Az iskolából 13 gyermek nevezett a 48 fős mezőnybe, ahol 3 első, 3 második és 1 harmadik helyezést szereztek tanulóink. Az iskolából a területi döntőbe Pápára kilencen jutottak tovább. Ott Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye játékosaival mérkőztek meg. Óriási meglepetést okozva Iszak Bence a területi döntőn II. helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe.

14

1   4 5 7 8 9 10 11 12 13

Gratulálunk a sok remek eredményhez!

A gyerekek edzője: Oláh János, Neki is köszönjük önzetlen, lelkes felkészítő munkáját!