Megelevenedett a mesék világa

A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola alsós kisdiákjai egész napos programmal ünnepelték  „A népmese napját”. Szeptember 30-án reggel megtudtuk, hogy ma van Benedek Elek születésnapja, amely a Magyar Népmese Napja is. Ennek emlékére volt közös meseolvasás, tűzoltás Süsüvel, a sárkánnyal, Vackorevő verseny, állatmese totó, és még sok kézműves feladat is. Ezután meserészletekből kellett felismerni és elmesélni jól ismert történeteket. De a legjobb talán az volt, ahogy eljátszottuk A kismalac és a farkas című népmesét. Sokat nevettünk a pórul járt farkasokon.

jpg7hrjLrHu4g
Az aulában Pető Klaudia, iskolánk 5.c osztályos tanulója saját meséjét olvasta fel nekünk az idén megjelent „Az én mesém” című kötetből. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk neki!
A nap fénypontjaként iskolánkban üdvözölhettük Bíró Eszti nénit, az Őrség híres mesemondóját, aki a klasszikus mesék mellett szívesen mesélt nekünk saját élettörténeteket is. Köszönjük neki, és jövőre is visszavárjuk! Akkor már szeretnénk bevonni az 5-6. osztályosokat is ezekbe a programokba, hogy nekik se kelljen az ajtóból leselkedniük, hanem velünk együtt élvezhessék a mesevilág örök szépségét.