Megyei Környezetvédelmi vetélkedő iskolánkban

A Bercsényi Miklós Ált. Iskolában április 26-án megrendezésre került a „ Nem bántja a szemét a szemét ? „ c. vetélkedő, mely kapcsolódott az  ENSZ A fenntarthatóságra oktatás ” 2005-2015 évtizedének programjához.

Az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása a környezeti válság. A környezettudatosabb magatartás kialakítása a válsággal való megküzdés egyik fő eszköze.

A versenyen városi és városkörnyéki általános iskolák vettek részt 3 fős csapatokkal.

A verseny 2 fordulós volt.

Az elsőben a csapatoknak előzetesen kiadott feladatot kell beküldeni, mely munkákból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.
A dr. Nemes József főiskolai docens által vezetett zsűri odaítélte „Recycling Design” különdíjat, melyet a vetélkedő első fordulójára beküldött legkreatívabb hulladékból készült alkotás készítői és felkészítő tanáruk kapta.

DSCN7535

A 2. forduló során elméleti és játékos ügyességi feladatok (Activity, PET- bowling, Puzzle, Tapossa laposra, stb.) megoldásával mutathatták meg a diákok, hogy mennyit tudnak az alternatív energiákról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a környezetvédelemről.

Az első fordulóra beérkezett munkák közül a dr. Nemes József egyetemi docens által vezetett  zsűri odaítélte a „ Recycling design” különdíjat. A második fordulóban a legsikeresebben a Dési Huber István Általános Iskola csapata vette az akadályokat, ők lettek az elsők.

DSCN7522

 

Második a Neumann János Általános Iskola, a harmadik helyezett a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata lett.

 

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.