Nem bántja a szemét a szemét?

A Bercsényi Miklós Ált. Iskolában április 25-én megrendezésre került a „ Nem bántja a szemét a szemét ? „ c. vetélkedő, mely kapcsolódott az  ENSZ „ A fenntarthatóságra oktatás ” 2005-2015 évtizedének programjához.
Az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása a környezeti válság. A környezettudatosabb magatartás kialakítása a válsággal való megküzdés egyik fő eszköze.

logo

Az iskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából a verseny előtt emlékfákat ültettünk és díszítettünk a csapatok, az iskolával kapcsolatot ápoló szervezetek, egyesületek és az osztályok képviselőinek részvételével.

faA versenyen általános iskolák vettek részt 3 fős csapatokkal.
A verseny 2 fordulós volt.
Az elsőben a csapatoknak előzetesen kiadott feladatot kell beküldeni, mely munkákból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában.
A dr. Nemes József főiskolai docens által vezetett zsűri odaítélte „Recycling Design” különdíjat, melyet a vetélkedő első fordulójára beküldött legkreatívabb  üveg hulladékból készült alkotás készítői és felkészítő tanáruk kapta. Ezt a díjat a Paragvári Utcai Általános Iskola csapata vihette haza.
A 2. forduló során elméleti és játékos ügyességi feladatok (Activity, PET- bowling, Puzzle, Tapossa laposra, stb.) megoldásával mutathatták meg a diákok, hogy mennyit tudnak az alternatív energiákról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a környezetvédelemről.

DSCF5187A „Tudatos vásárlás” feladatnál berendeztünk egy kis „ABC”-t, ahol a pulton található cikkek közül ki kellett választani a helyes fogyasztói magatartásnak megfelelő árukat.
Az első helyezést a Hatos Ferenc Általános Iskola,

DSCF5341

a 2. helyezést a Dési Huber Általános Iskola érte el.

DSCF5342

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Paragvári Utcai Általános Iskola csapata állhatott fel.

DSCF5343

A rendezvényünkkel immár hagyományt teremtettünk, hetedik éve nagy sikerrel rendezzük meg, melyről a sajtó és a helyi tv is tudósít.
Ezzel szeretnénk hozzájárulni a diákok, s rajtuk keresztül családjaik környezettudatos magatartásának fejlesztéséhez.