November 26-án nagy kalandra hívta a leendő elsősöket a Lurkó Kuckó.

widget2

Történt ugyanis, hogy Meseország királyának tündöklő szépségű leánya a kedvenc aranylabdájával játszadozott a kertben. Egyszer azonban túl magasra dobta, és az éppen arra repülő hétfejű sárkány elragadta azt. Nagy volt a szomorúsága a királylánynak, sírdogált éjt nappallá téve. Az öreg király kihirdette az országában, hogy annak, aki visszaszerzi a lánya kedvenc játékát, ajándékba ad egy aranylabdát, és világraszóló mulatsággal ünneplik meg hőstettét. Jöttek is daliás királyfiak, erős vitézek, bátor legények, de egyiküknek sem sikerült kiállnia a hétpróbát és visszatérni az aranylabdával.

Orsi
Már-már feladták a reményt, míg egy szép nap rettenthetetlen bátorságú gyermeksereg nem érkezett. Ők aztán semmitől sem riadtak meg! A titkos ösvényt követve először átvágtak a kobold sötét barlangján.

alagút

Az óriások földjén elhordták az útból az eléjük gördített sziklákat, majd átkeltek a veszélyes labirintuson. Az üveghegyre felkapaszkodva megszerezték az útmutató medálokat, melyek a fáradhatatlan csapatot a tutajokat rejtő őrhöz vezették.

Juci

No, ha eddig nem lepődtek meg semmin, akkor itt bizony elámultak ám a repülő gombócok láttán! Szerencsére mindet sikerült összeszedniük, így a tutajokkal átkelhettek az Óperenciás tengeren. Ott aztán ráleltek az aranylabdára, amivel boldogan tértek vissza az öreg királyhoz, aki a rettenthetetlen vitézek tiszteletére bált rendeztetett.

kaja
Hej, volt ám nagy eszem-iszom, dinom-dánom! Tán még ma is tartana, ha az este beálltával a kis vitézeket nem kísérték volna haza a szüleik.
Aki nem hiszi, járjon utána!

Köszönjük a bál megrendezését Várbíró Zoli bácsinak és a 2.c osztály tanulóinak.