Nyílt nap az óvónőknek

Családias hangulatban zajlott november 14-én délelőtt, az óvónőknek rendezett Nyílt tanítási nap. 7 óvodából 12 óvó néni tisztelt meg bennünket azzal, hogy eljött hozzánk volt óvodásaik meghívására. Nagy örömmel tapasztalták, hogy a legjobb kezekben vannak azok a kisgyermekek, akiket ők is nagy szeretettel, gondoskodással neveltek.

Az óralátogatások előtt, Beke Eszter igazgatónő rövid tájékoztatót tartott az iskola jövőbeni terveire vonatkozóan és kérte az óvónők támogatását ehhez.

20171114_084206

Mozgalmas, játékos, az együttműködést támogató és nagyon színvonalas tanítási órákat mutattak be az elsős tanítónők. A feladatok interaktívak voltak, amelyben a vállalkozó kedvű óvó nénik is részt vettek. A gyerekek nagy örömmel fogadták ezt és mindent beleadtak, hogy megmutathassák mennyi mindent tanultak eddig. Az inkluzív oktatás megvalósulását is nyomon követhették a hallássérült elsős gyermek – egyéni tempójához igazodó – tanítása kapcsán. Az órák végén örömmel bújtak volt óvó nénijeikhez a gyerekek, akiknek nagy boldogságot okoztak ezzel.

20171114_090155

20171114_090127

20171114_090135

Az órákat megbeszélés követte, amelyen finom sütemények és tea társaságában lehetőség volt tapasztalatcserére, szakmai beszélgetésre, ahol sok hasznos információt tudtak átadni egymásnak az óvónők és a tanítónők.

Büszkén hallgattuk, hogy egyre jobb híre van iskolának, hiszen nagyon képzett pedagógusokból áll a tantestület, akik fogékonyak az innovációra. Elmondták, hogy bátran merik ajánlani az óvodásaik szüleinek a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolát.