Szent Patrick

Március 17.-e Szent Patrick napja, az írek egyik legfontosabb ünnepe. Az ünnephez kapcsolódó fontos szimbólumok a lóhere – melynek segítségével Szent Patrick elmagyarázta a Szentháromságot –, a szivárvány végén található aranyat őrző koboldok, és a zöld szín. Ezen a napon az írek a világon mindenütt zöldbe öltöznek. Egy napra mi is írek bőrébe bújhattunk, erre a napra ugyanis versenyt hirdettünk az osztályok között. Az az osztály, ahol a legtöbben vettek fel legalább egy látható zöld ruhadarabot egy tortát nyerhetett. Akin több ruhadarab vagy kiegészítő is zöld volt, azt is feljegyeztük, és holtverseny esetén beszámítottuk.

A verseny több szempontból is sikeres volt. Megmozgatta az egész iskolát, a képeken látható, hogy milyen sokan öltöztünk be. Osztályfőnökök és pót-osztályfőnökök is támogatták az osztályokat; sőt, még azok a tanárok is beöltöztek, akiknek nincs osztályuk.

Több olyan osztály is jött aznap úgy iskolába, hogy minden tanuló felvett legalább egy zöld ruhadarabot. Közülük a 3.a került ki győztesen, ahol egy ember kivételével mindenki több, mint egy zöld ruhadarabot viselt. Amennyiben a felsőben külön versenyt hirdettünk volna, azt a 8.c nyerhette volna meg. Gratulálunk a győzteseknek!

Ugyancsak sikerként könyvelhető el, hogy sikerült előcsalogatnunk a a tavaszt is!