Tájékoztató

Kedves Szülők!

Iskolánk a következő tájékoztatással és kérésekkel fordul Önökhöz.

A közelgő tanévkezdés miatt fontos tudatosítani, hogy most a járványhelyzet miatt fokozott a szülők, a tanulók és a tanárok felelőssége abban, hogy ne veszélyeztessük egymás egészségét, az iskolák működését és a szülők munkavégzését. A szokásosnál is nagyobb figyelemmel kell lenni mind a saját, mind a diákok egészségi állapotára, és koronavírus-fertőzésre utaló tüneteire.

 • Iskolánkat kizárólag egészséges, tünetmentes gyermekek látogathatják. A szülő köteles az iskolát tájékoztatni fertőzés gyanúja és fennállása esetén.
  A szülőknek, tanároknak fontos tisztában lenni a koronavírus-fertőzés tüneteivel, amelyek közül a leggyakoribb a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket akár csak enyhébb mértékben észleli a gyermekén, tanítványán, akkor kérjük, hogy ne engedje a gyermeket közösségbe.
 • Amennyiben egy gyermeknél, pedagógusnál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítjük őt. Egyúttal értesítjük az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Gyermek esetén a szülő/gondviselő értesítéséről is gondoskodunk, akinek a figyelmét felhívjuk arra, hogy feltétlenül keressék meg telefonon a gyermek háziorvosát/házi gyermekorvosát. Azt követően az orvos utasításainak alapján járjanak el.
 • A személyi higiéné alapvető szabályairól a gyermekek az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást kapnak. Továbbra is fontos, hogy a diákok tisztában legyenek a gyakori és alapos kézmosás fontosságával.
 • Reggel a tanulók 7:30-tól jöjjenek az iskolába. 7:00-7:30 között csak indokolt esetben, írásban benyújtott szülői kérésre, az intézményvezető engedélyével érkezhetnek a tanulók. Az iskola azt kéri, hogy a gyerekek a reggeli és a délutáni ügyeleten csak a legszükségesebb időt töltsék.
 • A reggeli érkezéskor és a délutáni távozáskor két különböző bejárati ajtón léphetnek be az alsós és felsős évfolyamok tanulói.
 • A tanulóknak az iskolába történő megérkezésekor a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.
 • Kérjük Önöket, hogy az iskola bejárata előtt szíveskedjenek mellőzni a csoportosulást. Iskolánk mindent elkövet az intézményi csoportosulások megelőzésére a tanév folyamán mind az intézmény területén, mind az intézmény épülete előtt.
 • Az iskola épületébe a szülők személyes megjelenése előzetes megbeszélés nélkül a továbbiakban sem lehetséges. A szülők a járvány idején csak az osztályfőnökkel, tanítóval, tanárral egyeztetett időpontban léphetnek az iskola épületébe. Az intézménybe külsős látogató csak maszkban jöhet be.
 • A szülők 15:30-tól az iskola épülete előtt várják a gyermekeket. Az alsó tagozatos csoportokat a nevelők 5 perces szakaszokban viszik ki, kérjük a szülőket, hogy a várakozás közben is tartsák be a javasolt 1,5 méteres szociális távolságot.
 • Az ügyeletet 16:00-16:30 között továbbra is a földszinti 3-as teremben látjuk el.
 • Közösségi terekben a maszk viselése és a szociális távolság (1,5 méter) megtartása kötelező. A tanulók által viselt szájmaszkról, annak cseréjéről és fertőtlenítéséről a szülők gondoskodnak.
 • Az aulában található élelmiszer automata használatának feltételeit a mellette kifüggesztett szabályzat tartalmazza.
 • Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. Bármely egyéb betegség esetén a tanulók csak a kezelőorvos/gyermekorvos által kiállított hiteles igazolás birtokában látogathatják ismét az intézményt.
 • Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban.
 • A gyermek, a tanuló távolmaradásával kapcsolatos valamennyi szabály a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletben foglaltak szerint érvényes, azok betartása szerint szükséges eljárni.
 • A gyerekek táskájában legyen egy alapvető tisztasági csomag, amely tartalmazzon maszkot, kézfertőtlenítő szert, papírzsebkendőt. A saját tisztasági csomaggal rendelkező tanulók csak a saját törölközőjüket használhatja.
 • Az intézményben történő kapcsolattartásra a szülők elsődlegesen a telefonos és elektronikus csatornákat használják.

Együttműködésüket előre is köszönjük mindannyiunk érdekében!

Beke Eszter
intézményvezető
Szombathely, 2020. augusztus 30.

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.