Galériák

“Ki Mit Tud?” – Alsó tagozat

Az alsó tagozat Ki Mit Tud?-ját minden évben nagy érdeklődés övezi. Itt mutathatják meg vállalkozó kedvű társaink azt, hogy milyen területen érzik magukat tehetségesnek. Hallottunk verset, tréfás jelenetet, népdalt, és láthattunk táncot is.

Izgalommal várjuk, hogy ki juthat tovább a városi megmérettetésre.

Gálosné Némedi Kinga

Alsós Farsang

Izgalommal teli készülődés után, 2019.február 14-én tartottuk meg az alsó tagozat farsangi mulatságát.

A megnyitó tánccsoportok kellően megalapozták a hangulatot. Vidám, izgalmas, félelmetes és ötletes jelmezeinket megmutathattuk társainknak, a zsűrinek és a szülőknek. Az álarckészítő verseny alkotásait, a jelmezeket a zsűri díjazta.

Zsákbamacskával, tombolahúzással, tánccal és farsangi lakmározással folytatódott, majd ért véget télűző bulink.

Gálosné Némedi Kinga

Radnóti felolvasómaraton a könyvtárban

Február 19-én délután iskolánk könyvtárában Radnóti  Miklósra  emlékeztünk  születésének 110.  és halálának 75. évfordulója alkalmából, verseinek felolvasásával! A felolvasómaraton egy nemzetközi megmozdulás, mely 11 éve indult a csíkszeredai Kájoni János Megyei könyvtár szervezésében. Tavaly több mint 38.000 vettek részt, minden évben más-más író, költő műveinek felolvasásával!

32 felső tagozatos diák és 4 pedagógus olvasott föl Radnóti verseket. A költő életrajzával egy fotó összeállítás segítségével ismerkedtünk meg és megzenésített versei közül is meghallgattunk néhányat!

Kovács Kati könyvtáros

Tavaszba borult tetőkertünk

Megkezdtük a tavaszi veteményezést, és folytatjuk a dísznövények szaporítását. A tavaszi napsütés simogató melege növeszti a növényeinket: fokhagyma, vöröshagyma, sonkahagyma, paprika, retek, borsó, bársonyvirág, saláta, aloevera, dísznövények. Hamarosan jönnek a paradicsom, az uborka, a tavaszi és nyári virágok.

Péchy Zoltán

 

Tollaslabda Diákolimpia

Iskolánkban rendezték meg a Tollaslabda Diákolimpia Vas Megyei Döntőjét február 2-án. Tanulóink szép eredményeket értek el. Gratulálunk!

II. korcsoport – Leány

2. hely: Tóth Dorina

III. korcsoport – Leány

1.hely: Gyopáros-Szabó Glória

2.hely: Pesz Vivien Patrícia

3.hely: Németh Anna Rita

4.hely: Plank Dzsesszika

5.hely: Horváth Ramóna

6.hely: Szecsődi Hajnalka

8. hely: Méhes Panka

10. hely: Kleé Dorina

III. korcsoport – Fiú

  1. hely: Iszak Bence

3. hely: Szanyi Renátó

7. hely: Horváth Kornél

8. hely: Viszked Áron

IV. korcsoport – Leány

5. hely: Kovács Kitti

 

 

Nyílt nap a Bercsényiben

Nagyon sok érdeklődővel, jó hangulatú Nyílt napot tartottunk iskolánkban február 08-án, pénteken. Az eseménydús délelőttön a gyermekek és a szülők is jól érezték magukat. Iskolánkról nagyon pozitívan nyilatkoztak, amire büszkék vagyunk!

A családias, szeretetteljes légkör, a megújult, szép környezet tetszett mindenkinek.

Egyedi tetőkertünk elvarázsolta vendégeinket.

Csodálkozva nézték a nálunk jelenlévő XXI. századi digitális „világot”, a LEGO robot bemutatót, a jól felszerelt informatika termeket, a videót a méhecske robotokról és az érdekes digitális tananyagokat. A játékos tanórákon megismerkedhettek a nálunk folyó színvonalas oktató munkával és a leendő elsős tanító nénikkel. Rövid műsor keretében bemutatkoztak zeneiskolásaink, táncosaink, ízelítőt adva a nálunk folyó kiemelkedő szakköri munkáról.

Felújított, jól felszerelt tornacsarnokunkban igazi akadálypályán próbálhatta ki magát minden gyermek. Nagy élmény volt számukra a mászófal.

A szülők hasznos információkat kaptak intézményünkről.

 

Budapesten kirándultunk

A Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola tanárai 2019. január 4-ére és 5-ére Budapestre kirándulást hirdettek a felső tagozat számára. A kiránduláson tíz tanuló és három tanár vett részt. A kettő napos program alatt először megtekintettük a Parlamentet, majd azt követően egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt, ahol egy 16. századi országgyűlést jeleníttettünk meg.  Délután elfoglaltuk a szállásunkat, ami a Dunán egy hajón volt. Nap végén a Nabucco című operát néztük meg. Másnap svédasztalos reggeli fogadott minket. Elsétáltunk az Aréna Plázába, ahol szabadon nézegethettünk. Utána a Madách színházban a Rocksuli című musicalt láthattuk, ami fantasztikus volt. A hétvége csodásan telt, nagyon élveztük. Remélem jövőre is részt vehetünk egy hasonló kiránduláson.

Teket Dóra 6.a

btr