Galériák

Diáknap a Bercsényiben

Az elmúlt évekhez hasonlóan nagy várakozás előzte meg a tanév végi diáknapot. Június 13-án, csütörtökön került sor az eseményre, amelynek első két órájában a sport kapott főszerepet. A hagyományosan kiélezett küzdelmet hozó tanár-diák focimeccs ezúttal a pedagógusok győzelmével végződött, nem túlzás azt állítani, hogy kiütéssel, 6-2-re győzték le a fiatalokat. A röplabda szintén a tanárok sikerét hozta, de a tanulók ebben a sportágban nagyobb ellenállásra késztették a felnőtteket.

A sporteseményeket követően a diákelnökválasztásra került sor. Nagy hatású beszédek, bemutatkozó videók, és műsorok segítették a döntésben. A választás rendkívül kiélezett volt, végül a 7.a-s Tasnádi Barnabás győzedelmeskedett, így ő lesz az iskola következő diákelnöke. Dicséret illeti a 6.a-s Teket Dórát is, aki jövőre diákalelnökként vesz részt a diákönkormányzat munkájában.

Az izgalmak után ráfért a diákokra a fagyizás, közben pedig műtetoválást is kérhettek. Végül az ünnepi diákgyűlés következett, amelynek keretén belül a versenyeredmények ismertetésére és jutalmazásra, valamint a különböző díjak kiosztására került sor. Összességében elmondható, hogy egy rendkívül hangulatos, sokszínű diáknap zárta le a tanévet a Bercsényiben.

Bozzay Zoltán

Házi Matematika Verseny

A Házi Matematika Versenyt 2019. április 05-én rendeztük meg az alsó tagozatos tanulóknak, amelyen 28-an vett részt.

Nagyon szép eredmények születtek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak Strem Noémi 4. a és Koji Adrián 3. a osztályos tanulók, akik szinte hibátlanul oldották meg az érdekes, gondolkodtató logikai feladatokat.

A helyezettek büszkén vették át a jól megérdemelt okleveleket és ajándékokat.

 

Kedves Kollégák!

A Házi Matematika Versenyen 28 tanuló vett részt. Szeretném megköszönni, hogy ilyen nagy létszámban indítottatok gyerekeket a versenyen. Nagyon szép eredmények születtek, büszkék lehettek tanítványaitokra. Gratulálok a munkátokhoz!

A verseny nem valósulhatott volna meg csapatmunka nélkül:

Gerti – az Alapítványon keresztül segített a verseny reprezentálásában, díjak biztosításában

Vali – versenyszervezés (versenyfeladatok sokszorosítása; ültetetőkártyák elkészítése)

Kati – verseny helyszínének biztosítása (Könyvtár)

Nóri – díjak összeállítása, reprezentálás

Nagy köszönet mindenkinek!

Lovranitsné Márkus Tímea

Matematika Tantárgygondozó

Rendhagyó technika óra

A 7.a osztály rendhagyó technika órán vett részt a Gyermekek Háza szervezésében április 10-én, Nagy Gabi néni és Viki néni kíséretében. A diákok megismerkedtek a foszlós kalács elkészítésének fortélyaival. Továbbá kézügyességüket is próbára tehették hagyományos virággal díszített csipesz gyártásával.

 

Egy este a jótékonyság jegyében!

2019. április 10-én este teljesen megtelt a Bartók terem nézőtere. A vendégek egy jótékonysági estre érkeztek, melynek célja iskolánk alapítványának támogatása volt. A Mozdulj Alapítvány a befolyt összegből egy játszóteret szeretne építeni iskolánk udvarán.

Sok színes programmal készültünk, a műsorszámok különlegességét az adta, hogy előadóik valamilyen szállal kötődnek iskolánkhoz. Diákjaink voltak, vagy jelenleg is itt tanulnak, vagy szüleik révén voltak bejáratosak a Bercsényibe. Az esten a házigazda szerepét Németh Eszter egykori diákunk és Tipold Benjamin 8. a osztályos tanulónk töltötték be.

Elsőként Eszter Beke intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében a szeretet, az összefogás fontosságáról és a szabad játék személyiségformáló szerepéről osztotta meg gondolatait.

Az intézményvezető után Sátory Károly önkormányzati képviselő méltatta az intézményben folyó magas színvonalú szakmai munkát és személyes támogatásáról is biztosított bennünket.

Az est sikeréhez hozzájárultak a Westside TSE Szombathely táncosai, Borbás Liza 3. a osztályos tanulónk, a 2. b osztály táncos lábú boszorkányai és ördögei, Erdélyi Rolika 1. b osztályos kisdiákunk, ír tánccsoportunk, Bors Ivett 2. a osztályos, Teket Dóra 6. a osztályos diákok, a Tse Lorigo Táncsport Egyesület valamint Julia Nagy kolléganőnk és párja Szalai Máté.
Az est záróműsorszámaként fellépett a Madách Színház két művésze álltak a jó ügy mellé Foki Veronika és Tamás Hompok.

A támogatói és belépőjegyek mellett szponzoroktól is érkeztek felajánlások: főszponzorunk az OTP Bank Nyrt. volt, rajtuk kívül a MAM-Hungária Kft., a GEO 2005 Kft., Savaria Lions Club és a Pöttyös Masni Design Shop álltak a jó ügy mellé.

Az est végén Pölöskei-Szovák Gertrúd a Mozdulj Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a széleskörű összefogásnak köszönhetően 1.150.000 Ft gyűlt össze eddig a játszótérre.

A gyűjtésnek még nincs vége, mert Büki Péter egykori diákunk felajánlásaként két barcelona mez kerül árverezésre. Az egyiket Andrés Ienesta, a másokat Hanga Ádám írta alá. Az árverés részleteiről később tájékoztatjuk Önöket!

“Ki Mit Tud?” – Alsó tagozat

Az alsó tagozat Ki Mit Tud?-ját minden évben nagy érdeklődés övezi. Itt mutathatják meg vállalkozó kedvű társaink azt, hogy milyen területen érzik magukat tehetségesnek. Hallottunk verset, tréfás jelenetet, népdalt, és láthattunk táncot is.

Izgalommal várjuk, hogy ki juthat tovább a városi megmérettetésre.

Gálosné Némedi Kinga

Alsós Farsang

Izgalommal teli készülődés után, 2019.február 14-én tartottuk meg az alsó tagozat farsangi mulatságát.

A megnyitó tánccsoportok kellően megalapozták a hangulatot. Vidám, izgalmas, félelmetes és ötletes jelmezeinket megmutathattuk társainknak, a zsűrinek és a szülőknek. Az álarckészítő verseny alkotásait, a jelmezeket a zsűri díjazta.

Zsákbamacskával, tombolahúzással, tánccal és farsangi lakmározással folytatódott, majd ért véget télűző bulink.

Gálosné Némedi Kinga

Radnóti felolvasómaraton a könyvtárban

Február 19-én délután iskolánk könyvtárában Radnóti  Miklósra  emlékeztünk  születésének 110.  és halálának 75. évfordulója alkalmából, verseinek felolvasásával! A felolvasómaraton egy nemzetközi megmozdulás, mely 11 éve indult a csíkszeredai Kájoni János Megyei könyvtár szervezésében. Tavaly több mint 38.000 vettek részt, minden évben más-más író, költő műveinek felolvasásával!

32 felső tagozatos diák és 4 pedagógus olvasott föl Radnóti verseket. A költő életrajzával egy fotó összeállítás segítségével ismerkedtünk meg és megzenésített versei közül is meghallgattunk néhányat!

Kovács Kati könyvtáros

Tavaszba borult tetőkertünk

Megkezdtük a tavaszi veteményezést, és folytatjuk a dísznövények szaporítását. A tavaszi napsütés simogató melege növeszti a növényeinket: fokhagyma, vöröshagyma, sonkahagyma, paprika, retek, borsó, bársonyvirág, saláta, aloevera, dísznövények. Hamarosan jönnek a paradicsom, az uborka, a tavaszi és nyári virágok.

Péchy Zoltán