„Zsákba madár”

Őszi szünetet megelőző nap a 2.a osztály Tömördre látogatott egy élményekben gazdag programra, a Madárvártára. Már sokat hallottunk a madárgyűrűzésről, de az élmény minden várakozást felülmúlt. Távolsági járattal mentünk, aminek izgalmaitól annyira megéheztek a gyerekek, hogy az elveszített energiát leszálláskor azonnal pótolni kellett. Szükség is volt az energiára, mert a kb. fél órás erdei út nem volt egyszerű, mivel nagy sár és hatalmas pocsolyák akadályoztak minket a haladásban.

utkozbenszallj-el-kismadar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek a gumicsizmások nagyon örültek, mivel ők kedvükre dagonyázhattak és pocsolyázhattak. Az Őrségi Nemzeti Park munkatársai kedvesen fogadtak minket, és azonnal elindultunk, hogy begyűjtsük a hálóba akadt kismadarakat.

begyujtes

Fantasztikus élmény volt, mivel a befogott madarak egy-egy zsákba kerültek, innen a jó mondás: „ez most nem zsákba macska, hanem zsákba madár”.

zsakba-madar

A madarakat egyesével megvizsgálták, bemutatták nekünk, elmondták jellemzőiket, lemérték őket, meggyűrűzték és adataikat beírták egy könyvbe. Végezetül minden kisgyerek markába került egy – egy kismadár, amit aztán elröptethetett.

vizsgalat

 

reptetes

Búcsúzás után újra sárdagasztás és pocsolyakerülgetés következett, majd zárásként a falu szép új játszóterét is kipróbáltuk.

jatszoter

Ajánljuk mindenkinek ezt a különleges programot, ami a tavasszal újra látogatható lesz.

 

Copyright © 2020. Powered by WordPress & Romangie Theme.